ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SEBZELİ KUZU GÜVEÇ

Sebzeli Kuzu Güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Kuzu Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu kol
  • Yarım kg taze fasulye
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 patates3 domates
  • 2 dolmalık biber
  • Kırmızı dolmalık biber
  • 15 arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Sebzeli Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları temizleyin. Güvecin içini 1 diş sarımsakla ovup 1-2 kaşık sıvıyağla yağlayın. Sebzeleri temizleyip yıkayın.
  • Fasulyeleri ikiye kesin. Patates, domates ve biberleri doğrayın. Soğanları temizleyin. 
  • Eti kekikle harmanlayıp güvece alın. Sırasıyla soğan, fasulye, biber, patates ve domatesleri ekleyin.
  • Tuz, karabiber, su ve kalan yağı ilave edip güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik kuzu güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!