ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ RENKLİ BİBERLİ KUZU KÜLBASTI

Renkli Biberli Kuzu Külbastı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Renkli Biberli Kuzu Külbastı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kuzu külbastı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 50 g tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Frenk maydanozu

Renkli Biberli Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır?

Kuzu külbastıları zeytinyağı ve kimyonla marine ettikten sonra önceden ısıtılmış tavada etlerinizi çok hafif kızartın. Ayrı bir kasede dövülmüş sarımsak, limon suyu, sirke, tuz, tereyağı, et suyu ve pul biberi karıştırıp etlerin üzerine dökün. Ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede küp doğradığınız dolmalık biberleri çok az zeytinyağında soteleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Etleri renkli biberler ve Frenk maydanozu ile servis yapın. 

Alternatif olarak nefis kuzu külbastı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!