Renkli Biberli Kuzu Külbastı

Renkli Biberli Kuzu Külbastı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Renkli Biberli Kuzu Külbastı için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu külbastı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 50 g tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 limon
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Frenk maydanozu
Renkli Biberli Kuzu Külbastı

Nasıl Yapılır

Kuzu külbastıları zeytinyağı ve kimyonla marine ettikten sonra önceden ısıtılmış tavada etlerinizi çok hafif kızartın. Ayrı bir kasede dövülmüş sarımsak, limon suyu, sirke, tuz, tereyağı, et suyu ve pul biberi karıştırıp etlerin üzerine dökün. Ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede küp doğradığınız dolmalık biberleri çok az zeytinyağında soteleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Etleri renkli biberler ve Frenk maydanozu ile servis yapın. 

Alternatif olarak nefis kuzu külbastı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo