Pirzolalı Yaprak Sarma

Pirzolalı Yaprak Sarma
19 Şubat 2024

Klasik tariflerden sıkılanlar için, nefis pirzolalı yaprak sarma tarifi ile karşınızdayız. Ana malzemeleri koyun eti, iç harcı ve asma yaprağı olan pirzolalı yaprak sarma tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Pirzolalı Yaprak Sarma için

Malzemeler

  • 750 gr taze asma yaprağı
  • 500 gr pirzola
  • 400 gr az yağlı koyun kıyması
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1.5 limon
  • Tuz
  • Karabiber
Pirzolalı Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye su doldurup tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin. Ocağa alıp su kaynamaya başlayınca yaprakları ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzgece alın. 
  2. Soğan ve sarımsağı temizleyin. 2 diş sarımsak ve soğanı rendeleyin. Pirinci iyice yıkayıp süzün.
  3. Bir kapta pirinç, kıyma, salça, yağ, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi yapraklara sarın. 
  4. Pirzolaları tuzlayıp biberleyin ve yayvan bir tencerenin tabanına dizin. Yaprak sarmaları pirzolaların üzerine yerleştirin.
  5. Kalan sarımsakları bütün olarak ilave edin. 1.5 bardak sıcak su ekleyip üzerine porselen bir tabak kapatın.
  6. 30 dakika pişirip üzerindeki tabağı alın. 1 limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, etsiz ve düşük kalorili zeytinyağlı yaprak sarma tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo