ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PİRZOLALI YAPRAK SARMA

Pirzolalı Yaprak Sarma

Klasik tariflerden sıkılanlar için, nefis pirzolalı yaprak sarma tarifi ile karşınızdayız. Ana malzemeleri koyun eti, iç harcı ve asma yaprağı olan pirzolalı yaprak sarma tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirzolalı Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr taze asma yaprağı
  • 500 gr pirzola
  • 400 gr az yağlı koyun kıyması
  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1.5 limon
  • Tuz
  • Karabiber

Pirzolalı Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye su doldurup tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin. Ocağa alıp su kaynamaya başlayınca yaprakları ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzgece alın. 
  • Soğan ve sarımsağı temizleyin. 2 diş sarımsak ve soğanı rendeleyin. Pirinci iyice yıkayıp süzün.
  • Bir kapta pirinç, kıyma, salça, yağ, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi yapraklara sarın. 
  • Pirzolaları tuzlayıp biberleyin ve yayvan bir tencerenin tabanına dizin. Yaprak sarmaları pirzolaların üzerine yerleştirin.
  • Kalan sarımsakları bütün olarak ilave edin. 1.5 bardak sıcak su ekleyip üzerine porselen bir tabak kapatın.
  • 30 dakika pişirip üzerindeki tabağı alın. 1 limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, etsiz ve düşük kalorili zeytinyağlı yaprak sarma tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.