PİRZOLALI YAPRAK SARMA

6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirzolalı yaprak sarma tarifi için malzemeler
  • 750 gr taze asma yaprağı500 gr pirzola400 gr az yağlı koyun kıyması2.5 su bardağı pirinç3 çorba kaşığı sıvıyağ1 soğan4-5 diş sarımsak1 çorba kaşığı salça1.5 çay bardağı su1.5 limon
  • tuz
  • karabiber
Pirzolalı yaprak sarma hazırlanışı

Bir tencereye su doldurup tuz ve yarım limonun suyunu ekleyin. Ocağa alıp su kaynamaya başlayınca yaprakları ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzgece alın. 

Soğan ve sarımsağı temizleyin. 2 diş sarımsak ve soğanı rendeleyin. Pirinci iyice yıkayıp süzün. Bir kapta pirinç, kıyma, salça, yağ, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi yapraklara sarın. 

Pirzolaları tuzlayıp biberleyin ve yayvan bir tencerenin tabanına dizin. Yaprak sarmaları pirzolaların üzerine yerleştirin. Kalan sarımsakları bütün olarak ilave edin. 1.5 bardak sıcak su ekleyip üzerine porselen bir tabak kapatın. 30 dakika pişirip üzerindeki tabağı alın. 1 limonun suyunu yemeğin üzerine gezdirin ve kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!