Pırtımpırt

Pırtımpırt
18 Şubat 2024

Pırtımpırt, Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir yemektir. Asma yaprakları ile hazırlanır. Taze asma yapraklarının baklagiller ile buluşması ile hazırlanan yemek ekşi tadı ile çok sevilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırtımpırt için

Malzemeler

  • 150 gram dana kuşbaşı 
  • 1/2 su bardağı nohut, haşlanmış 
  • 1/2 su bardağı yarma, haşlanmış 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 2 adet soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • Sıvıyağ 
  • Göz kararı kadar asma
Pırtımpırt

Nasıl Yapılır

  1. Soğan ve sarımsakları ince yemeklik doğrayın.
  2. Sıvıyağ içinde soğan ve sarımsak kavrulur. 
  3. Kuşbaşı etler eklenir ve kavrulmaya devam edilir. 
  4. Salça ilave edilir, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  5. Asma yaprakları kavrulur, ilave edilir. 
  6. Su, baklagiller ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. 
  7. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun. 

Not:

  1. Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız tuz miktarına dikkat ediniz. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo