ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PIRASALI GÜVEÇ

Pırasalı güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pırasalı güveç tarifi için malzemeler

  • 600 gr parça dana eti
  • 1 soğan
  • 5 pırasa
  • 2 havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6.5 su bardağı sıcak su

Pırasalı güveç Nasıl Yapılır

Pırasa sevenler için nefis güveç tarifi.

  • Pırasa ve havuçların kabuklarını soyup iri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin ve ardından iri parçalar şeklinde doğranmış etleri ekleyerek bıraktığı suyunu çekene kadar pişirin.
  • Havuç ve pırasaları ilave edip birkaç dakika soteleyin. Üzerine sıcak su ekleyip etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Unu yarım çay bardağı soğuk su ile iyice karıştırın ve yemeğe ekleyerek karıştırın. 10 dakika pişirip tuz, karabiber ile tatlandırın. Sıcak servis yapın.

Pırasalı tart tarifi

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.