ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ PEYNİRLİ VE FINDIKLI DANA PANE

Peynirli ve fındıklı dana pane

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli ve fındıklı dana pane tarifi için malzemeler

  • 8 parça dana bonfile1 dal biberiyeBirkaç adaçayı yaprağı1 çay kaşığı kekik2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri2 çorba kaşığı ince çekilmiş fındık1 çay bardağı galeta unu1 yumurtaYarım su bardağı sütKızartma için sıvıyağTuz

Peynirli ve fındıklı dana pane Nasıl Yapılır

Biberiye ve adaçayı yapraklarını bir kâseye ufalayın. Kekik, peynir, fındık ve galeta ununu ilave edip karıştırın.

Yumurta, süt ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın. Et dilimlerini önce yumurtalı, sonra fındıklı karışıma bulayın. 

Sıvıyağı tavada kızdırıp etleri iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.