Patatesli İncik Yemeği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Patatesli İncik Yemeği Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 500 gr kuzu incik
- Sıcak su
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 orta boy patates
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Patatesli İncik Yemeği Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğan ve incikleri ekleyip etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
- Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın.
- Küçük kesilmiş domates ve salçayı ilave edin. Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimleri gibi dilimleyerek kızdırılmış ayçiçeği yağında hafifçe renk alana kadar kızartın.
- Salçalı ete ekleyip karıştırın. 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?