ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PATATESLİ İNCİK YEMEĞİ

Patatesli İncik Yemeği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli İncik Yemeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 500 gr kuzu incik
  • Sıcak su
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 orta boy patates
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Patatesli İncik Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğan ve incikleri ekleyip etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın.
  • Küçük kesilmiş domates ve salçayı ilave edin. Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimleri gibi dilimleyerek kızdırılmış ayçiçeği yağında hafifçe renk alana kadar kızartın.
  • Salçalı ete ekleyip karıştırın. 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!