ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ KABAK MUSAKKA

Kabak Musakka

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak Musakka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram kabak
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 3 adet soğan
  • 150 gram kıyma
  • 3 büyük domates
  • 2 bardak su veya et suyu
  • Yarım demet nane
  • 1 kahve fincanı kırmızı biber
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Musakka Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış soğanları koyarak kavurun. Sonra soğanlara kıymayı ilave ederek kıymalar suyunu çekene kadar 15 dakika arada bir karıştırmak suretiyle kavurun.
  • Sonra da bunlara soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri katın ve 5 dakika sonra birer buçuk parmak eninde küçük parçalara doğranmış kabakları ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kabakların renkleri dönene kadar arada bir karıştırmak suretiyle 5 dakika sote edin.
  • Renkleri dönünce bunlara sırasıyla 1 kahve kaşığı kırmızı biber, yarım çorba kaşığı tuz, 2 bardak su veya et suyu ile ince kıyılmış nane katın.
  • Üstüne yağlı kağıt koyarak kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar bir saat kadar pişirin.
  • Sonra üstüne kıyılmış dereotunu ilave ederek tencereyi ateşten alın ve servis yapın.

Türk mutfağında sık sık yer verilen kolay patlıcan musakka tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!