ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KABAK MUSAKKA

Kabak Musakka

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak Musakka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram kabak
  • 5 çorba kaşığı margarin
  • 3 adet soğan
  • 150 gram kıyma
  • 3 büyük domates
  • 2 bardak su veya et suyu
  • Yarım demet nane
  • 1 kahve fincanı kırmızı biber
  • 1 demet dereotu
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Musakka Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile küçük doğranmış soğanları koyarak kavurun. Sonra soğanlara kıymayı ilave ederek kıymalar suyunu çekene kadar 15 dakika arada bir karıştırmak suretiyle kavurun.
  • Sonra da bunlara soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri katın ve 5 dakika sonra birer buçuk parmak eninde küçük parçalara doğranmış kabakları ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kabakların renkleri dönene kadar arada bir karıştırmak suretiyle 5 dakika sote edin.
  • Renkleri dönünce bunlara sırasıyla 1 kahve kaşığı kırmızı biber, yarım çorba kaşığı tuz, 2 bardak su veya et suyu ile ince kıyılmış nane katın.
  • Üstüne yağlı kağıt koyarak kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar bir saat kadar pişirin.
  • Sonra üstüne kıyılmış dereotunu ilave ederek tencereyi ateşten alın ve servis yapın.

Türk mutfağında sık sık yer verilen kolay patlıcan musakka tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:17:08

sut nereye?

Misafir12.10.2016 17:17:38

süte noldu

Misafir12.10.2016 17:33:07

bundan sınav olucumda sütü nerede kullanıcaz?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.