ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MANTARLI KUZU ETİ SOTE

Mantarlı Kuzu Eti Sote

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Kuzu Eti Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kuzu biftek
  • 1 havuç
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 gr mantar
  • 2~3 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon

Mantarlı Kuzu Eti Sote Nasıl Yapılır?

Kuzu biftek, havuç, soğan, kırmızıbiber ve sivri biberleri jülyen doğrayın. Tereyağını tavada ısıtın. Yağ eridikten sonra etleri tavaya alıp soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğan, havuç ve biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yemeklik doğradığınız domatesi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Son olarak doğradığınız mantarları da ilave edip mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Baharatlar ve tuz ile tatlandırın. 1-2 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!