Mantarlı Böbrek Sote

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Mantarlı Böbrek Sote Tarifi İçin malzemeler
- 8 koyun böbreği
- 8 soğan
- 300 gr mantar
- 4 sivri biber
- 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
- 4 domates
- 3 sarı kiraz domates
- 4 dal maydanoz
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Mantarlı Böbrek Sote Nasıl Yapılır?
- Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın.
- Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozları temizleyip kıyın.
- Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Böbreği ekleyip 3-4 dakika kavurun.
- Sırasıyla biber, domates ve mantarları ilave edip 4-5 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin.
- Üzerine sıcak su ekleyip tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin.
- Kiraz domatesleri dilimleyip ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, dana eti ve sebzelerle hazırlanan böbrek sote tarifini deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR