Mantarlı Böbrek Sote

Mantarlı Böbrek Sote
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Böbrek Sote için

Malzemeler

  • 8 koyun böbreği
  • 8 soğan
  • 300 gr mantar
  • 4 sivri biber
  • 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 domates
  • 3 sarı kiraz domates
  • 4 dal maydanoz
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Mantarlı Böbrek Sote

Nasıl Yapılır

  1. Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın.
  2. Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozları temizleyip kıyın.
  3. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Böbreği ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  4. Sırasıyla biber, domates ve mantarları ilave edip 4-5 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin.
  5. Üzerine sıcak su ekleyip tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin.
  6. Kiraz domatesleri dilimleyip ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, dana eti ve sebzelerle hazırlanan böbrek sote tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo