ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MANTARLI BÖBREK SOTE

Mantarlı Böbrek Sote

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Böbrek Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 8 koyun böbreği
  • 8 soğan
  • 300 gr mantar
  • 4 sivri biber
  • 4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 domates
  • 3 sarı kiraz domates
  • 4 dal maydanoz
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Mantarlı Böbrek Sote Nasıl Yapılır?

  • Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın.
  • Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozları temizleyip kıyın.
  • Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Böbreği ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  • Sırasıyla biber, domates ve mantarları ilave edip 4-5 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin.
  • Üzerine sıcak su ekleyip tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Kiraz domatesleri dilimleyip ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, dana eti ve sebzelerle hazırlanan böbrek sote tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

ben surekli severek izliyom sizin turlarinizi cok begenerek izliyom


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!