ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ MANTAR SOSLU RULO BİFTEK

Mantar Soslu Rulo Biftek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Mantar Soslu Rulo Biftek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 dana biftek
  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 100 gr tavuk ciğeri
  • 1 diş sarımsak

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 kıyılmış soğan
  • 100 gr dana jambon
  • 100 gr mantar
  • 1/4 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı krema
  • Tuz
  • Karabiber

Mantar Soslu Rulo Biftek Nasıl Yapılır?

Dana etini iki streç filmin arasına koyup merdaneyle 15x10 cm boyutlarında olacak şekilde yassılaştırın. Tuz ve karabiber serpin. Küçük kesilmiş tavuk ciğeri ve kıyılmış sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Kavrulan ciğerleri dana bifteklerin üzerine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp biftekleri 8 dakika kızartın. Soğanı, dilimlenmiş jambonu ve mantarları zeytinyağında kavurun. Hardalı, suyu ve kremanın yarısını ekleyerek pişirin. Sosu ocaktan almaya yakın kalan kremayı ve maydanozu ilave edin. Biftekleri sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!