Limon Soslu Dana Dil

Limon Soslu Dana Dil
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Limon Soslu Dana Dil için

Malzemeler

  • 1 dana dili
  • 2~3 defne yaprağı
  • 1 soğan
  • 1~2 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 50 gr hardal
  • 1 küçük kahve fincanı kapari
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 limonun suyu
  • Beyaz biber
  • Tuz
  • 1 limon
Limon Soslu Dana Dil

Nasıl Yapılır

  1. Dana dilini düdüklü tencereye alın. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını da ilave edip, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 30-35 dakika pişirin.
  2. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca üzerindeki kalın deriyi soyup bir santim genişliğinde dilimleyin.
  3. Diğer tarafta derince bir tencereye 2 su bardağı kadar dili haşlamış olduğunuz sudan alın.
  4. Dilimlediğiniz limonları, limon suyunu, tereyağını, hardalı, nişastayı, kremayı, beyaz biberi ve tuzu ilave edip 5 dakika kaynatın.
  5. Dilimlenmiş dilleri ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Üzerine kaparileri ilave edip ocağı kapatın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo