ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ LİMON SOSLU DANA DİL

Limon Soslu Dana Dil

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon Soslu Dana Dil Tarifi İçin malzemeler

  • 1 dana dili
  • 2~3 defne yaprağı
  • 1 soğan
  • 1~2 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 50 gr hardal
  • 1 küçük kahve fincanı kapari
  • 2 su bardağı et suyu
  • 2 limonun suyu
  • Beyaz biber
  • Tuz
  • 1 limon

Limon Soslu Dana Dil Nasıl Yapılır?

  • Dana dilini düdüklü tencereye alın. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını da ilave edip, üzerini geçecek kadar su ekleyerek 30-35 dakika pişirin.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınınca üzerindeki kalın deriyi soyup bir santim genişliğinde dilimleyin.
  • Diğer tarafta derince bir tencereye 2 su bardağı kadar dili haşlamış olduğunuz sudan alın.
  • Dilimlediğiniz limonları, limon suyunu, tereyağını, hardalı, nişastayı, kremayı, beyaz biberi ve tuzu ilave edip 5 dakika kaynatın.
  • Dilimlenmiş dilleri ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Üzerine kaparileri ilave edip ocağı kapatın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!