ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU PİRZOLA

Kuzu Pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Muskat
  • Karabiber
  • 1 kg kuzu pirzola

Fesleğenli bezelye püresi için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 500 g haşlanmış bezelye
  • Yarım demet fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

Tuz ve baharatları bir kasede karıştırın. Pirzolaları baharatlı karışıma batırın, yapışmaz yüzeyli bir tavada her iki tarafını da mühürleyin. Pirzolaları bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika daha pişirin. Fesleğenli bezelye püresi için küp doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Haşlanmış bezelye, iri kıydığınız fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Blenderdan geçirip püre haline getirin. Bezelye püresini bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine pirzolaları yerleştirip sıcak servis yapın.

Demir, protein, çinko ve fosfor bakımından zengin olan mangalda kuzu pirzola tarifine göz atmayı unutmayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.