ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU İNCİKLİ TANDIR

Kuzu İncikli Tandır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu İncikli Tandır tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kuzu incik
  • 3 defne yaprağı
  • 3~4 dal taze kekik
  • 3~4 dal taze biberiye
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru için

  • 300 g un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Kuzu İncikli Tandır Nasıl Yapılır

Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine taze otları ve 3-4 litre su ekleyip 1-1.5 saat haşlayın. Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın. Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru oval olarak açın. Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Etleri hamurun üzerine koyarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.