Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15753 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1450 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7475 Tarif
Salata ve Meze
1549 Tarif
Sos
512 Tarif
Tatlı
10675 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Püreli Dana Rosto
Ton Balıklı Sandviç
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kuzu İncikli Tandır
Kuzu İncikli Tandır
22 Mart 2021 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
15 dakikada Brownie Kurabiye Tarifi
Susamlı Pratik Pişi Tarifi
Cevizli Portakallı Kek Tarifi
Unsuz Krep Tarifi
Fırında Baharatlı Patates Tarifi
Fincan Tatlısı Tarifi
Lokum Gibi Kestane Yapmak İçin 4 Tüyo
Kestane Niye Tuzlu Suda Bekletilir?
Kabak Tatlısının Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
Kestanenin Kolay Soyulması İçin Ne Yapmak Gerekir?
Karadeniz Hamsisi ile Marmara Hamsisi Arasındaki 3 Fark
Yayla Çorbası Yapmak İçin Pratik 5 Tüyo
Kuzu İncikli Tandır için
Malzemeler
4 kuzu incik
3 defne yaprağı
3~4 dal taze kekik
3~4 dal taze biberiye
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Hamuru için
300 g un
1 tatlı kaşığı maya
1 su bardağı süt
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Kuzu İncikli Tandır
Nasıl Yapılır
Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine taze otları ve 3-4 litre su ekleyip 1-1.5 saat haşlayın.
Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın.
Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru oval olarak açın.
Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Etleri hamurun üzerine koyarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kırmızı Et Yemekleri
Et Tarifleri
Fırın Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Zencefilli Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Arnavut Ciğeri Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
135 Dakika
Evde Kazan Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
100 Dakika
Beypazarı Güveci Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Mersin Usulü Tantuni
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Böbrek Kavurma Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.