Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15178 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1406 Tarif
Diyet
4438 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2542 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1455 Tarif
Pratik Yemek
6785 Tarif
Salata ve Meze
1455 Tarif
Sos
501 Tarif
Tatlı
10030 Tarif
Yöresel
2057 Tarif
Popüler Tarifler
Portakallı Tart
Ballı Minik Krepler
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kuzu İncikli Tandır
Kuzu İncikli Tandır
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Katı Yağ İçermeyen 4 Malzemeli Hızlı Kurabiye Tarifi
Evde Kıymalı Pide Tarifi
Ev yapımı limonata Tarifi
Üç Malzemeli Dondurma Tarifi
Fırında Kabak Mücveri Tarifi
Ev Yapımı Kakaolu Puding Tarifi
Fırınınızın Altındaki Çekmeceyi Hep Yanlış Kullandınız! Asıl Amacı Bambaşka
Mayasız ve Hızlıca Yapılabilen 9 Nefis Poğaça Tarifi
Masterchef Özkan Akan Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?
Dondurucuya Taze Fasulye Çiğ Konur Mu?
Anne Poğaçası Yapmanın Püf Noktaları
Kadayıfın Çıtır Çıtır Olması İçin Şerbet Nasıl Dökülür?
Kuzu İncikli Tandır için
Malzemeler
4 kuzu incik
3 defne yaprağı
3~4 dal taze kekik
3~4 dal taze biberiye
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Hamuru için
300 g un
1 tatlı kaşığı maya
1 su bardağı süt
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Kuzu İncikli Tandır
Nasıl Yapılır
Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine taze otları ve 3-4 litre su ekleyip 1-1.5 saat haşlayın.
Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın.
Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru oval olarak açın.
Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Etleri hamurun üzerine koyarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Kırmızı Et Yemekleri
Et Tarifleri
Fırın Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Düdüklüde Yumuşacık Et Kavurma Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Et Fajita Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Mantarlı Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Ev Usulü Urfa Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
32 Dakika
Ciğer Şiş Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.