Kuzu İncikli Tandır

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Kuzu İncikli Tandır Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 kuzu incik
- 3 defne yaprağı
- 3~4 dal taze kekik
- 3~4 dal taze biberiye
- 3 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
Hamuru için
- 300 g un
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 su bardağı süt
- Tuz
Sosu için
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Kuzu İncikli Tandır Nasıl Yapılır?
- Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine taze otları ve 3-4 litre su ekleyip 1-1.5 saat haşlayın.
- Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın.
- Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru oval olarak açın.
- Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Etleri hamurun üzerine koyarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR