ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU İNCİKLİ TANDIR

Kuzu İncikli Tandır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu İncikli Tandır Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kuzu incik
  • 3 defne yaprağı
  • 3~4 dal taze kekik
  • 3~4 dal taze biberiye
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru için

  • 300 g un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen

Kuzu İncikli Tandır Nasıl Yapılır?

  • Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine taze otları ve 3-4 litre su ekleyip 1-1.5 saat haşlayın.
  • Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın.
  • Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alıp yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru oval olarak açın.
  • Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Etleri hamurun üzerine koyarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!