Kuzu Etli Ayva Beğendi

Kuzu Etli Ayva Beğendi
11 Ağustos 2021

Özel günlerde yapabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Ayva beğendi yatağında sunulan kuzu etini dilerseniz bütün halde bırakabilir, dilerseniz de kuşbaşı şeklinde doğrayabilirsiniz. Protein bakımından zengin olan bu yemeği, kekik ve biberiye gibi taze otlarla zenginleştirebilirsiniz. Beğendinin yumuşacık olması için, badem sütü kullanmayı unutmayın.

Beğendili kuzu incik ve kuzu kol tandır tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Kuzu Etli Ayva Beğendi için

Malzemeler

Et için:

  • 1 kg orta yağlı kuzu eti
  • 4 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu

Beğendi için:

  • Yarım çay bardağı badem sütü
  • 3 adet ekmek ayvası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • Karabiber
  • Tuz
Kuzu Etli Ayva Beğendi

Nasıl Yapılır

  1. Ayvaları yıkayalım ve alüminyum folyoya sarıp 200 derece fırında 50 dakika pişirin.
  2. Eti toprak güvece veya kalın tabanlı çelik bir tencereye alın tereyağıyla 10 dakika kavurun.
  3. Kekik, biberiye ve et suyunu ekleyip kapağını kapatın.
  4. Kısık ateşte bir saat pişirin. Altını kapatınca tuzunu ekleyip karıştırın.
  5. Ayvaları fırından çıkarıp kabuklarını soyun ve ezip püre haline getirin.
  6. Tereyağında unu kokusu gidene dek kavurun ve karıştırarak badem sütünü ekleyin.
  7. Pürüzsüz kıvam alan sosunuza ayva püresini ekleyin ve 2 dakika kavurup altını kapatın.
  8. İlk sıcaklığı gidince kaşar peynirini ve baharatları ekleyip servis tabağına alın.
  9. Eti üzerine dökün ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo