ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ AYVA BEĞENDİ

Kuzu Etli Ayva Beğendi

Kuzu Etli Ayva Beğendi

Özel günlerde yapabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Ayva beğendi yatağında sunulan kuzu etini dilerseniz bütün halde bırakabilir, dilerseniz de kuşbaşı şeklinde doğrayabilirsiniz. Protein bakımından zengin olan bu yemeği, kekik ve biberiye gibi taze otlarla zenginleştirebilirsiniz. Beğendinin yumuşacık olması için, badem sütü kullanmayı unutmayın.

Beğendili kuzu incik ve kuzu kol tandır tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Ayva Beğendi Tarifi İçin malzemeler

Et için:

  • 1 kg orta yağlı kuzu eti
  • 4 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı et suyu

Beğendi için:

  • Yarım çay bardağı badem sütü
  • 3 adet ekmek ayvası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • Karabiber
  • Tuz

Kuzu Etli Ayva Beğendi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları yıkayalım ve alüminyum folyoya sarıp 200 derece fırında 50 dakika pişirin.
  • Eti toprak güvece veya kalın tabanlı çelik bir tencereye alın tereyağıyla 10 dakika kavurun.
  • Kekik, biberiye ve et suyunu ekleyip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte bir saat pişirin. Altını kapatınca tuzunu ekleyip karıştırın.
  • Ayvaları fırından çıkarıp kabuklarını soyun ve ezip püre haline getirin.
  • Tereyağında unu kokusu gidene dek kavurun ve karıştırarak badem sütünü ekleyin.
  • Pürüzsüz kıvam alan sosunuza ayva püresini ekleyin ve 2 dakika kavurup altını kapatın.
  • İlk sıcaklığı gidince kaşar peynirini ve baharatları ekleyip servis tabağına alın.
  • Eti üzerine dökün ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!