ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUSKUSLU KUZU BUT

Kuskuslu Kuzu But

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuskuslu Kuzu But Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kuzu but
  • 8~10 arpacık soğan
  • 7~8 diş sarımsak
  • 2 havuç

Marinasyon için

  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam yenibahar
  • 4~5 dal biberiye
  • 5 dal taze kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Kuskus pilavı için

  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g kuskus
  • 4 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6 su bardağı et suyu

Kuskuslu Kuzu But Nasıl Yapılır?

Marinasyon için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Kuzu budunun üzerine yayarak sürün ve bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Kuzu budunu fırından çıkarıp içine arpacık soğanları, ince kıydığınız sarımsak ve yuvarlak doğradığınız havuçları ilave edin. Kabınızın üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derece fırında 1.5 saat daha pişirin. Kuskus pilavı için rendelediğiniz soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuskus, küp doğradığınız domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kuskusun rengi pembeleşmeye başlayınca et suyunu ilave edin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Kuskusu bir servis tabağına tepeleme koyun. Üzerine kuzu budunu, sebzeleriyle birlikte yerleştirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik kuzu but tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.