Kuru Erikli İncik

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Kuru Erikli İncik
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Erikli İncik için

Malzemeler

  • 4 adet kuzu incik
  • 100 g tereyağı
  • 1 dal taze biberiye
  • 12 arpacık soğan
  • 10 adet kuru erik
  • Tuz
  • Karabiber
Kuru Erikli İncik

Nasıl Yapılır

  1. Kuru erikleri suda bekletin. Döküm tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca tereyağı ve yaprak yaprak ayırdığınız taze biberiyelerle birlikte kuzu incikleri iyice kızartın. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 1 saat pişirin.
  2. Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları, suda beklettiğiniz kuru erikleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat daha pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo