ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KURU ERİKLİ İNCİK

Kuru Erikli İncik

Kuru erikli incik

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Erikli İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet kuzu incik
  • 100 g tereyağı
  • 1 dal taze biberiye
  • 12 arpacık soğan
  • 10 adet kuru erik
  • Tuz
  • Karabiber

Kuru Erikli İncik Nasıl Yapılır?

  • Kuru erikleri suda bekletin. Döküm tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca tereyağı ve yaprak yaprak ayırdığınız taze biberiyelerle birlikte kuzu incikleri iyice kızartın. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 1 saat pişirin.
  • Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları, suda beklettiğiniz kuru erikleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat daha pişirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!