ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KURU ERİKLİ İNCİK

KURU ERİKLİ İNCİK

Kuru erikli incik
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru erikli incik tarifi için malzemeler
  • 4 adet kuzu incik
  • 100 g tereyağı
  • 1 dal taze biberiye
  • 12 arpacık soğan
  • 10 adet kuru erik
  • Tuz
  • Karabiber
Kuru erikli incik Nasıl Yapılır

  • Kuru erikleri suda bekletin. Döküm tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca tereyağı ve yaprak yaprak ayırdığınız taze biberiyelerle birlikte kuzu incikleri iyice kızartın. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 1 saat pişirin.
  • Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları, suda beklettiğiniz kuru erikleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tekrar tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat daha pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.