ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KÖRİLİ KUZU MADALYON

Körili Kuzu Madalyon

Körili kuzu madalyon

Kuzu madalyon, kuzunun gerdanından yapılan bir yemektir. Dünyanın birçok yerinde farklı pişirme teknikleri ile hazırlanır. Malzemeleriniz hazırsa, körili kuzu madalyon nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

42 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Körili Kuzu Madalyon Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g kuzu madalyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı krema
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı değirmen kırmızı top biber

Körili Kuzu Madalyon Nasıl Yapılır?

  • Kuzu madalyonları yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Bir kasede çırptığınız zeytinyağı, krema, tuz, köri ve kırmızı top biberi ilave edip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kuzu madalyonu, sebzeli pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!