ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ISIRGAN OTLU AZERİ YAHNİSİ

Isırgan otlu Azeri yahnisi

Isırgan otlu Azeri yahnisi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Isırgan otlu Azeri yahnisi tarifi için malzemeler

  • 500 g ısırgan otu
  • 500 g dana kuşbaşı
  • 250 g kuru erik, kuru kayısı, kuru üzüm ve badem karışımı
  • 2 rendelenmiş soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Isırgan otlu Azeri yahnisi Nasıl Yapılır

  • Kuru erik, kuru kayısı, kuru üzüm ve bademi ılık suda bekletin. Isırganları su dolu tencereye alıp 2-3 dakika haşlayın ve irice kıyın. Dana kuşbaşı eti tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Haşlanınca etleri süzün. 

  • Tereyağını tavaya alıp eritin. Üzerine rendelenmiş soğanı, etleri ve tuzu ekleyip kavurun. Ocaktan alın. Süzdüğünüz suyu ve etli karışımı tekrar tencereye alın. Doğradığınız ısırgan otu ve tarçını ilave edip yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Meyve kurularını tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. Daha sonra tencereye ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.