ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ HAŞLAMA ET

Haşlama Et

Haşlama, sebze ve eti suyun içinde pişirme tekniklerinden biridir. Gün içinde en çok kullandığımız yöntemlerden biri olan haşlama, sağlık açısından da idealdir. Haşlama et yapımında isteğe göre kuzu, dana veya koyun eti kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, haşlama et nasıl yapılır sorusu için detaylara geçelim.

Alternatif olarak dana eti haşlama ve gerdan haşlama tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşlama Et Tarifi İçin malzemeler

  • 900 gr dana kol veya kürek eti
  • 4 patates
  • 3 havuç
  • 1 kereviz
  • 15 arpacık soğan
  • 10 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Haşlama Et Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip yuvarlak doğrayın. Kerevizin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
  • İri parçalar şeklinde kesilmiş et, kereviz, havuç, tuz ve suyu tencereye alın.
  • Kaynarken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alarak temizleyin.
  • Et yumuşadıktan sonra kabuğu soyulmuş ve yarım ay şeklinde doğranmış patatesleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları ilave edin.
  • Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Haşlama Et Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte dana eti yerine tavuk, kuzu ve koyun eti de kullanabilirsiniz.
  • Tencereyi, etin üzerini geçecek şekilde suyla doldurun.
  • Pişirme esnasında yüzeyde oluşan köpükleri kaşıkla alın.
  • Pişirme işlemini düdüklü tencerede yaparak, süreyi kısaltabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!