Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama
01 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gerdan Haşlama için

Malzemeler

  • 6 parça koyun gerdanı
  • 6 patates
  • 2 havuç
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • 10 gr tereyağı
  • 1 defne yaprağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Gerdan Haşlama

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Soğanı temizleyip kıyın.
  2. Et, ayçiçeği yağı ve kıyılmış soğanı bir tencereye alın. 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  3. 25 dakika kadar pişirin. Sırasıyla havuç ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  4. Limon suyu ve tereyağını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, incik ile hazırlanan kuzu haşlama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo