ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ GERDAN HAŞLAMA

Gerdan Haşlama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gerdan Haşlama Tarifi İçin malzemeler

  • 6 parça koyun gerdanı
  • 6 patates
  • 2 havuç
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • 10 gr tereyağı
  • 1 defne yaprağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Gerdan Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Soğanı temizleyip kıyın.
  • Et, ayçiçeği yağı ve kıyılmış soğanı bir tencereye alın. 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  • 25 dakika kadar pişirin. Sırasıyla havuç ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Limon suyu ve tereyağını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, incik ile hazırlanan kuzu haşlama tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!