ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ HAMURA SARILI MANTARLI ET

Hamura Sarılı Mantarlı Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamura Sarılı Mantarlı Et Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça antrikot
  • 400 gr kestane mantarı
  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml krema
  • 2 yemek kaşığı taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için

  • 280 gr un
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 100 ml soğuk su

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Haşhaş tohumu

Hamura Sarılı Mantarlı Et Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyip soteleyin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kremayı ilave ederek yüksek ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Taze kekiği ekleyip soğumaya bırakın.
  • Antrikotları az yağ ilavesi ile yüksek ateşte önlü arkalı pişirin.
  • Un, küp şeklinde doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar karıştırın. Suyu ilave edip karıştırın ve robottan alarak poşete sararak 1 saat buzdolabında soğutun.
  • Hamuru 4 parçaya ayırın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile açın. Etlerin üzerlerine mantarlı karışımı paylaştırın.
  • Etleri, açtığınız hamurların içlerine yerleştirip bohça şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.