ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ HAMURA SARILI MANTARLI ET

Hamura Sarılı Mantarlı Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hamura Sarılı Mantarlı Et Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça antrikot
  • 400 gr kestane mantarı
  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml krema
  • 2 yemek kaşığı taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için

  • 280 gr un
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 100 ml soğuk su

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • Haşhaş tohumu

Hamura Sarılı Mantarlı Et Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyip soteleyin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kremayı ilave ederek yüksek ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Taze kekiği ekleyip soğumaya bırakın.
  • Antrikotları az yağ ilavesi ile yüksek ateşte önlü arkalı pişirin.
  • Un, küp şeklinde doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı görüntüsünü alıncaya kadar karıştırın. Suyu ilave edip karıştırın ve robottan alarak poşete sararak 1 saat buzdolabında soğutun.
  • Hamuru 4 parçaya ayırın ve hafif unlanmış zeminde merdane ile açın. Etlerin üzerlerine mantarlı karışımı paylaştırın.
  • Etleri, açtığınız hamurların içlerine yerleştirip bohça şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!