Güveçte Köfte

Güveçte Köfte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Güveçte Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 10 pazı yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • Tuz
  • kimyon
  • karabiber
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu

Sos için

  • 3 rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası3

4 dilimlenmiş mantar

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 50 gr dilpeyniri
Güveçte Köfte

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Köfte için, ekmek içlerini ıslatıp ufalayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı temizleyip rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, karbonat, galeta unu, soğan, maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Tavada yağsız olarak her iki tarafını hafifçe kızartın. Ilınmaya bırakın.

Sos için, zeytinyağını tavada ısıtıp mantarları kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve 1 çorba kaşığı sıcak suda sulandırılmış biber salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Pazı yapraklarını bir tutam tuz ilave edilmiş kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Süzüp tezgahın üzerine yayın. Pazı yaprakları nın damarlı kısmlarını ayırıp köfteleri saracak büyüklükte yapraklar elde edin. Köfteleri bu yapraklara sarın. Güveçlere domatesli sosu dökün. Üzerine köfteleri yerleştirin. En üste dilpeynirini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo