ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FISTIKLI KUZU FİLETO

Fıstıklı Kuzu Fileto

Avrupa ve Amerika'da sık sık tüketilen kuzu fileto, en lezzetli et yemekleri arasında yer alır. Özellikle İngiliz mutfağında yer verilen fıstıklı kuzu fileto tarifi, detaylı anlatımı ile sizinle..

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Kuzu Fileto Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr kuzu filetosu
  • 100 gr toz antep fıstığı
  • Galeta unu
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 kereviz
  • 2 kırmızı pancar
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 5~6 yaprak mevsim yeşilliği

Sos için

  • 2 dal taze kekik
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • karabiber

Fıstıklı Kuzu Fileto Nasıl Yapılır?

  • Kuzu filetoları her iki tarafıda pembeleşinceye kadar tavada ayçiçeği yağı ile kızartın. Her tarafına hardal sürüp toz antepfıstığı ve galeta ununa bulayın.
  • Kuzu filetoları fırın tepsisine yerleştirin ve 160 derece fırında 6-7 dakika pişirin.
  • Kereviz ve pancarları soyup ince doğrayın ve ayçiçeği yağında kızartın. Sos için, kekik ve sarımsağı ince doğrayıp, tuz, karabiber ve zeytinyağıyla karıştırın.
  • Kızarmış kereviz ve pancarları servis tabağına dizin. Pişmiş filetoları sebzelerin üzerine yerleştirin.
  • Mevsim yeşillikleri ve baharatlarla tatlandırıp, kekik ve sarımsaklı sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!