ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FIRINDA PATATESLİ BAHÇE KEBABI

Fırında patatesli bahçe kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında patatesli bahçe kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr kuzu kol eti (küçük parçalara kesilmiş)
  • 500 gr bezelye
  • 3 soğan
  • 2 havuç
  • 3 domates
  • 2 taze soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 1 kg patates
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz

Fırında patatesli bahçe kebabı Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Bezelyeyi ayıklayın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın. Taze soğanları temizleyip doğrayın.

Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip soteleyin. Et ve limon suyunu ilave edip et suyunu bırakıp çekene kadar devamlı karıştırarak pişirin. Havucu ekleyip karıştırın. Domates, salça ve bezelyeyi ilave edip 5 dakika pişirin. Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Et ve bezelyeleri yumuşayana kadar pişirin. Taze soğan, karabiber ve tuzu ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın.

Patatesleri kabuğu ile haşlayın. Kabuklarını soyup tencereye alın. Yumurta, tuz, muskat, un, süt ve peyniri ekleyip ezin ve püre haline getirin.

Pürenin üçte birini yağlanmış fırın kalıbının dibine bir parmak kalınlığında yayın. Üzerine etli bezelyeyi ilave edin. Kalan püreyi sıkma torbasına alıp bezelyenin üzerine sıkın. Tereyağını küçük doğrayıp üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Kuzu etini pişirmeden önce marine edin.

Tavada veya rosto olarak pişirecekseniz eti zeytinyağı, kekik, sarımsak ve balsamik sirkede 30 dakika bekletin. Tencere yemeği yapacaksanız eti kırmızı şarap, defneyaprağı ve aromatik otlarla hazırlanmış marinatta bekletin.

Et kullanmak istemiyorsanız, fırında baharatlı patates ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:13

Tarif Mükemmel Ellerinize sağlık arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.