ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ FIRINDA ETLİ TORTİLLA SANDVİÇ

> FIRINDA ETLİ TORTİLLA SANDVİÇ
Fırında etli tortilla sandviç
5 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında etli tortilla sandviç tarifi için malzemeler
  • 3 adet tortilla ekmeği
  • 200 g kuşbaşı dana eti
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı domates püresi
  • 1 adet acı kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 4-5 dal maydanoz
  • Kapya sos için
  • 3 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında etli tortilla sandviç Nasıl Yapılır

  • Sosu için kapya biberi közleyin. İnce ince kıyıp, toz şekerle birlikte kavurun. Zeytinyağı ve isot biberini ekleyip birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.
  • Sıvı yağı tavada ısıtıp, çok ince doğranmış kuşbaşı etleri kavurun.
  • Domates püresini ve zar şeklinde doğranmış mantarları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Tuzunu, çok ince kıyılmış acı kırmızıbiberi ilave edin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
  • Etli karışım ılınınca ince kıyılmış maydanoz ile mozzarella peynirini ekleyip karıştırın.
  • Tortilla ekmeklerini tatlı tabağından biraz daha küçük olacak şekilde yuvarlak kesin. Üst üste iki tanesini yerleştirip iç malzemeyi paylaştırın ve fotoğrafta gördüğünüz gibi ikiye katlayıp diğerleriyle birlikte bitişik şekilde fırın kabına yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika bekletin. Sosuyla birlikte sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.