Fırında Etli Tortilla Sandviç

Fırında Etli Tortilla Sandviç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Etli Tortilla Sandviç için

Malzemeler

  • 3 adet tortilla ekmeği
  • 200 g kuşbaşı dana eti
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 adet mantar
  • 1 tatlı kaşığı domates püresi
  • 1 adet acı kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 4-5 dal maydanoz
  • Kapya sos için
  • 3 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Etli Tortilla Sandviç

Nasıl Yapılır

  1. Sosu için kapya biberi közleyin. İnce ince kıyıp, toz şekerle birlikte kavurun. Zeytinyağı ve isot biberini ekleyip birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.
  2. Sıvı yağı tavada ısıtıp, çok ince doğranmış kuşbaşı etleri kavurun.
  3. Domates püresini ve zar şeklinde doğranmış mantarları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Tuzunu, çok ince kıyılmış acı kırmızıbiberi ilave edin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.
  4. Etli karışım ılınınca ince kıyılmış maydanoz ile mozzarella peynirini ekleyip karıştırın.
  5. Tortilla ekmeklerini tatlı tabağından biraz daha küçük olacak şekilde yuvarlak kesin. Üst üste iki tanesini yerleştirip iç malzemeyi paylaştırın ve fotoğrafta gördüğünüz gibi ikiye katlayıp diğerleriyle birlikte bitişik şekilde fırın kabına yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 10 dakika bekletin. Sosuyla birlikte sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo