ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA DANA KAPAMA

Fırında Dana Kapama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Dana Kapama Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça dana bonfile
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Dana Kapama Nasıl Yapılır?

Etlerin üzerine hafifçe tuz serpip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Tuz ve kırmızı toz biber ekleyip harmanlayın. Karışımı bonfilelerin üzerini kapatacak şekilde yayın. Soğanların üzerine küçük kesilmiş tereyağı parçaları ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!