ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ SOĞAN DOLMASI

Etli Soğan Dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Soğan Dolması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kırmızı soğan
  • 2 beyaz soğan
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ Tuz 

Dolma harcı:

  • 150 gr kuzu kıyma
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak 

Süsleme için:

  • 4 diş yağda sotelenmiş sarımsak
  • 2-3 dal Frenk maydanozu

Etli Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını çıkarın. İçi boş soğanları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. 
  • Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
  • Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, sarımsak, domates, pirinç, 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın. 
  • Soğanların içini dolma harcı ile doldurun. Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin. Sıcak su, salça ve sıvıyağı ilave edin.
  • Orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerini yağda sotelenmiş sarımsak ve frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Et kullanmak istemiyorsanız, sade soğan dolması tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!