ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ BARBUNYA

Etli barbunya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli barbunya tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 g parça kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 g barbunya
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 su bardağı et suyu

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz

Etli barbunya Nasıl Yapılır

Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ilave edip birkaç dakika soteleyin. Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ayıklayıp yıkadığınız barbunya, tuz, karabiber ve et suyunu ekleyin. Barbunya ve etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.