Etli Balkabağı

Etli Balkabağı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Etli Balkabağı için

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4~4.5 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 700 g bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Maydanoz
Etli Balkabağı

Nasıl Yapılır

Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu eti, tuz, karabiber ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin. Küp doğradığınız domates, balkabağı ve limon suyunu ekleyip 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo