Etli balkabağı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Etli balkabağı tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 1 soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 g kuşbaşı kuzu eti
- Tuz
- Karabiber
- 4~4.5 su bardağı sıcak su
- 2 domates
- 700 g bal kabağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
- Maydanoz
Etli balkabağı Nasıl Yapılır
Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu eti, tuz, karabiber ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin. Küp doğradığınız domates, balkabağı ve limon suyunu ekleyip 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!