ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ BALKABAĞI

Etli Balkabağı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Balkabağı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4~4.5 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 700 g bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Maydanoz

Etli Balkabağı Nasıl Yapılır?

Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu eti, tuz, karabiber ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin. Küp doğradığınız domates, balkabağı ve limon suyunu ekleyip 30 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!