ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ERİKLİ KUZU ETİ

Erikli kuzu eti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erikli kuzu eti tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 400 g kuru erik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 3.5~4 bardak su
  • Tuz
  • Karabiber

Erikli kuzu eti Nasıl Yapılır

Erikleri bir saat kadar sıcak suda bekleterek yumuşamasını sağlayın. Suyunu süzüp çekirdeklerini çıkartın. Tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine etleri ekleyin. Etler suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Pişen etlere erikleri ve bir miktar su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.