ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ EKŞİLİ ET

Ekşili Et

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Et Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 2 soğan
  • 2~3 domates
  • 2 sivri biber
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağına yakın su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Ekşili Et Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alın. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğanları ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Sivri biberleri biraz irice doğrayın. Etler pişmeye yakın ayçiçeği yağı, su, soğan ve biberleri ekleyip birlikte kavurun. Domatesleri ve sulandırılmış salçayı ilave edin.
  • 20-25 dakika pişirin. Son olarak ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!