Ekşili Et

Ekşili Et
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ekşili Et için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 2 soğan
  • 2~3 domates
  • 2 sivri biber
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağına yakın su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Ekşili Et

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alın. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğanları ve domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın.
  2. Sivri biberleri biraz irice doğrayın. Etler pişmeye yakın ayçiçeği yağı, su, soğan ve biberleri ekleyip birlikte kavurun. Domatesleri ve sulandırılmış salçayı ilave edin.
  3. 20-25 dakika pişirin. Son olarak ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo