Ege Kebabı

Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Ege Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 600 gr kuzu pirzola
- 3 domates
- 1 dolmalık sarı biber
- 1 dolmalık kırmızıbiber
- 2 diş sarımsak
- 1 soğan
- 100 gr ayıklanmış siyah zeytin
- Karabiber
- Tuz
- Ayçiçeği yağı
Ege Kebabı Nasıl Yapılır?
Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Yayvan bir tavada soğan ve sarımsakları ayçiçeği yağında soteleyin. Biberleri ince uzun şeritler halinde doğrayıp tavaya ilave edin. Sotelediğimiz sebzelerin üzerine pirzolaları yerleştirin. Her iki yüzünü de eşit miktarda pişirin. Domatesleri soyup küp doğrayarak pirzolaların üzerine yayın. Zeytinleri de ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Domatesler suyunu salıp çekince sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR