ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ EGE KEBABI

Ege Kebabı

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ege Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr kuzu pirzola
  • 3 domates
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 100 gr ayıklanmış siyah zeytin
  • Karabiber
  • Tuz
  • Ayçiçeği yağı

Ege Kebabı Nasıl Yapılır?

Soğanı soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Yayvan bir tavada soğan ve sarımsakları ayçiçeği yağında soteleyin. Biberleri ince uzun şeritler halinde doğrayıp tavaya ilave edin. Sotelediğimiz sebzelerin üzerine pirzolaları yerleştirin. Her iki yüzünü de eşit miktarda pişirin. Domatesleri soyup küp doğrayarak pirzolaların üzerine yayın. Zeytinleri de ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Domatesler suyunu salıp çekince sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.