ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ DOMATES SOSLU KUZU PİRZOLA

Domates soslu kuzu pirzola

Domates soslu kuzu pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domates soslu kuzu pirzola tarifi için malzemeler

  • 4 kuzu pirzola
  • 1 kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı domates rendesi
  • 2 dal taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 bağ kuşkonmaz

Domates soslu kuzu pirzola Nasıl Yapılır

  • Kuzu pirzolaları karabiber, pul biber, kekik ve zeytinyağı ile marine edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. Etlerin her iki tarafını 4-5 dakika kızartın. Ocaktan alın.
  • İnce kıydığınız soğanı tavaya alıp kavurun. Doğranmış sarımsak, domates rendesi, karabiber ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Etleri tavadaki sosun üzerine dizin ve her iki tarafını da birkaç dakika pişirin.
  • Ayrı bir tavada kuşkonmazları zeytinyağında soteleyin. Domates soslu pirzolaları yanında kuşkonmazla sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Düşük kalorili ve hafif versiyonu olan mangalda kuzu pirzola tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.