ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DANA KUŞBAŞI ETLİ BROKOLİ

Dana Kuşbaşı Etli Brokoli

Dana kuşbaşı etli brokoli

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dana Kuşbaşı Etli Brokoli Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g dana kuşbaşı eti
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2/3 su bardağı soya sosu
  • 1/3 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 su bardağı iri doğranmış brokoli
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı soğuk su

Dana Kuşbaşı Etli Brokoli Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı et, et suyu, soya sosu, esmer şeker, Hindistan cevizi yağı, ezdiğiniz sarımsak ve kırmızı pul biberi bir tencereye alarak etler iyice yumuşayana kadar 2-3 saate pişirin.  
  • Etler yumuşamaya başladığında iri doğradığınız brokoli ve soğuk suyla açtığınız mısır nişastasını ekleyin. Brokoliler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!