ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DANA ETİ BUĞULAMA

Dana Eti Buğulama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana Eti Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr dana eti
  • 100 gr arpacık soğanı
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • Yarım su bardağı iç bezelye
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 litre sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Dana Eti Buğulama Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencereye alıp eritin ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. İri parçalar şeklinde kesilmiş etleri ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Havucu iri doğrayıp ilave edin. Küp doğranmış patates, domates, biber ve bezelyeleri ekleyin. Bir kasede limon suyu, yumurta sarısı ve unu karıştırın. Yemeğin suyundan bir miktar içine ekleyip karıştırın. Karışımı tencereye ilave edip sebzeler ve et yumuşayana kadar pişirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!