ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ÇITIR KASE İÇİNDE SEBZELİ ET

Çıtır Kase İçinde Sebzeli Et

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır Kase İçinde Sebzeli Et Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Kuzu Kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 10 arpacık soğan
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 2 sarı bebe kabak
  • 2 yeşil bebe kabak
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur kasesi için

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 yumurta sarısı

Çıtır Kase İçinde Sebzeli Et Nasıl Yapılır?

  • Un ve tuzu bir kapta harmanlayın. Su, yumurta, ayçiçeği yağı, kırmızı toz biber ekleyip yoğurun. Kapak için hamurun 1/3’ünü ayırın.
  • Kalanına kıyılmış dereotu, çörekotu ve susamı ilave edip tekrar yoğurun. Çukur bir cam kasenin dış yüzeyini yağlayıp hamuru elinizle bastırarak kaseyi kaplayın.
  • Kapak için ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça daha ayırın. Kalanı kasenin üzerini örtecek şekilde hamuru şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Üzerine ayırdığınız hamur parçasıyla sap yapın. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Soğanları soyun.
  • Biberleri ve maydanozu temizleyip doğrayın. Közlenmiş salçalık biberi zar şeklinde doğrayın. Kabakları da zar şeklinde doğrayın.
  • Tencereyi ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak kendi suyuyla 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince ayçiçeği yağını ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış biberlerle kabakları ilave edip 5 dakika daha kavurun. En son haşlanmış mısırı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alıp, etleri, hamur kaselerinin içine paylaştırıp, üzerlerine maydanozları serpip, servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!