Ciğer Taplaması

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Ciğer Taplaması Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- Yarım kg kuzu ciğeri
- 1 soğan
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- Tuz
Üzeri için
- 60 gr tereyağı
- Taze nane
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Ciğer Taplaması Nasıl Yapılır?
- Ciğer mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyip ciğer ile karıştırın. Bulguru azar azar ekleyip yoğurun.
- Tuz ve reyhanı ilave edin. Hamurun üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
- Elinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yassı yuvarlak şekil verip parmağınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. 15 dakika dinlendirin.
- Köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin. Suyunu süzerek servis tabağına alın.
- Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış nane serpiştirip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?