ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ CİĞER TAPLAMASI

Ciğer Taplaması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ciğer Taplaması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg kuzu ciğeri
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • Tuz

Üzeri için

  • 60 gr tereyağı
  • Taze nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Ciğer Taplaması Nasıl Yapılır?

  • Ciğer mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyip ciğer ile karıştırın. Bulguru azar azar ekleyip yoğurun.
  • Tuz ve reyhanı ilave edin. Hamurun üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
  • Elinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yassı yuvarlak şekil verip parmağınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. 15 dakika dinlendirin.
  • Köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin. Suyunu süzerek servis tabağına alın.
  • Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış nane serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.