ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ CİĞER TAPLAMASI

Ciğer Taplaması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ciğer Taplaması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kg kuzu ciğeri
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • Tuz

Üzeri için

  • 60 gr tereyağı
  • Taze nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Ciğer Taplaması Nasıl Yapılır?

  • Ciğer mutfak robotundan geçirin. Soğanı rendeleyip ciğer ile karıştırın. Bulguru azar azar ekleyip yoğurun.
  • Tuz ve reyhanı ilave edin. Hamurun üzerini örterek 15 dakika dinlendirin.
  • Elinizi ıslatarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Yassı yuvarlak şekil verip parmağınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. 15 dakika dinlendirin.
  • Köfteleri kaynayan tuzlu suya atıp pişirin. Suyunu süzerek servis tabağına alın.
  • Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın ve köftelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış nane serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!