ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ CHOU ROUSSI (KUZU ETLİ LAHANA)

> CHOU ROUSSI (KUZU ETLİ LAHANA)
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

CHOU ROUSSI (Kuzu etli lahana) tarifi için malzemeler
  • 2 orta boy lahana 750 gr kemiksiz kuzu kol 2 defne yaprağı 150 gr tereyağı 2 su bardağı sıvıyağ 1 kg patates Tuz
  • karabiber
CHOU ROUSSI (Kuzu etli lahana) Nasıl Yapılır

Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Lahanaların ortasını çıkarıp ince ince doğrayın. 
Tereyağını tencereye alıp kızdırın. Etleri ekleyip kavurun. Lahanaları ekleyin. Sık sık karıştırarak lahana ve eti birlikte kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve defneleri ekleyin. Bu arada sıvı yağı yavaş yavaş ekleyin. 
Etler ve lahanalar yumuşayıp rengi koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Patatesleri soyup doğrayın ve kızgın yağda çevirin. Etli lahanayı patateslerle birlikte sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.