ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BROKOLİLİ BİFTEK

Brokolili Biftek

Brokoli son yıllarda geleneksel sebzelerimizin arasında yerini aldı. Lahana ailesinin bir üyesi olan brokoli, karalahana ile yakın akraba olarak nitelendiriliyor. Anti kanser etkisi olduğu söylenen brokoliyi buharda haşlayıp mutfak robotundan geçirerek buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Bebeğinizin çorbası için ideal bir besin kaynağı. Hazırsanız, brokolili biftek tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Brokolili Biftek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 parça biftek
  • 1 soğan
  • 200 gr brokoli
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Brokolili Biftek Nasıl Yapılır?

  • Brokoli buharda haşlanarak garnitür olarak et yemeklerinin yanında servis edilebildiği gibi, salatalarda da hem göze hem damaklara hitap ediyor.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp, 2 yemek kaşığı zeytin yağında soteleyin. Biftekleri şerit şeklinde kesip soğana ilave ederek hepsini birlikte sotelemeye devam edin.
  • Etler pişince, tuz, karabiber ve acı sosu ilave edip 2 dakika daha pişirin.
  • Brokoliyi buharda haşlayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı tavaya alın. Sarımsağı rendeleyip zeytin yağında 1 dakika soteleyin.
  • Brokolileri ilave edip 3 dakika daha pişirin. Etlerle birlikte harmanlayarak sıcak servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!