ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEZELYE PÜRELİ KUZU PİRZOLA

Bezelye Püreli Kuzu Pirzola

Demir, protein, çinko ve fosfor bakımından zengin olan mangalda kuzu pirzola tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelye Püreli Kuzu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Muskat
  • Karabiber
  • 1 kg kuzu pirzola

Fesleğenli bezelye püresi için

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 500 g haşlanmış bezelye
  • Yarım demet fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Bezelye Püreli Kuzu Pirzola Nasıl Yapılır?

  • Tuz ve baharatları bir kasede karıştırın. Pirzolaları baharatlı karışıma batırın, yapışmaz yüzeyli bir tavada her iki tarafını da mühürleyin.
  • Pirzolaları bir fırın kabına alarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika daha pişirin.
  • Fesleğenli bezelye püresi için küp doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Haşlanmış bezelye, iri kıydığınız fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.
  • Blenderdan geçirip püre haline getirin. Bezelye püresini bir servis tabağının tabanına yayın. Üzerine pirzolaları yerleştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!