Ayvalı Kebap

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Ayvalı Kebap
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Kebap için

Malzemeler

  • 8 koyun pirzolası (veya dana pirzola)
  • 2 ayva
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber
  • 2 soğan
  • 4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 çay fincanı sıcak su
  • 1 limonun suyu
Ayvalı Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Etleri tuz, karabiber ve kimyona bulayın. Ayvaları soyup elma gibi dilimleyin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  2. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  3. Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip iki taraflı kızartın. Domates ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika pişirin.
  4. Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ayvaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo