ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ AYVALI KEBAP

Ayvalı Kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayvalı Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 8 koyun pirzolası (veya dana pirzola)
  • 2 ayva
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış sarı dolmalık biber
  • 2 soğan
  • 4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 çay fincanı sıcak su
  • 1 limonun suyu

Ayvalı Kebap Nasıl Yapılır?

  • Etleri tuz, karabiber ve kimyona bulayın. Ayvaları soyup elma gibi dilimleyin. Kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.
  • Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip iki taraflı kızartın. Domates ve sarı biberleri ekleyip 5 dakika pişirin.
  • Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayana kadar pişirin. Ayvaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!