Ayvalı Et Yemeği

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Ayvalı Et Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kuzu kuşbaşı
- 200 gr arpacık soğanı
- 1 ayva
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 15 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Ayvalı Et Yemeği Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 2 dakika kavurun. Etleri ilave edip 2 dakika pişirin. Tarçın, tereyağı ve sıcak suyu ekleyerek 15 dakika pişirin.
- Ayvanın kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve yemeğe ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Yemeği servis tabağına alıp üzerini taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR