ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ AYVALI ET YEMEĞİ

Ayvalı Et Yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Et Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 200 gr arpacık soğanı
  • 1 ayva
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Ayvalı Et Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 2 dakika kavurun. Etleri ilave edip 2 dakika pişirin. Tarçın, tereyağı ve sıcak suyu ekleyerek 15 dakika pişirin.
  • Ayvanın kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve yemeğe ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Yemeği servis tabağına alıp üzerini taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!