Ayvalı Et Yemeği

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Ayvalı Et Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayvalı Et Yemeği için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 200 gr arpacık soğanı
  • 1 ayva
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Ayvalı Et Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 2 dakika kavurun. Etleri ilave edip 2 dakika pişirin. Tarçın, tereyağı ve sıcak suyu ekleyerek 15 dakika pişirin.
  2. Ayvanın kabuğunu soyup iri küp şeklinde doğrayın ve yemeğe ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  3. Yemeği servis tabağına alıp üzerini taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo