ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ALİNAZİK KEBABI

Alinazik Kebabı

Alinazik kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Alinazik Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yeşil sivri biber
  • 1 Arnavut biberi
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım su bardağı
  • iri çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Yoğurtlu patlıcan için
  • 4 orta boy patlıcan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 500 g yoğurt

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz

Alinazik Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Yeşil sivri biber, Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca iri çekilmiş cevizi, soğanı ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurtlu patlıcanı servis tabağına alın, üzerine kuzu etlerini yerleştirin. İri çekilmiş cevizle süsleyerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, patlıcan üzerinde servis edilen klasik Ali Nazik tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!