ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ALİNAZİK KEBABI

ALİNAZİK KEBABI

Alinazik kebabı
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Alinazik kebabı tarifi için malzemeler
  • 3 yeşil sivri biber
  • 1 Arnavut biberi
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım su bardağı
  • iri çekilmiş ceviz
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Yoğurtlu patlıcan için
  • 4 orta boy patlıcan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 500 g yoğurt

Üzeri için

  • İri çekilmiş ceviz
Alinazik kebabı Nasıl Yapılır

  • Yeşil sivri biber, Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca iri çekilmiş cevizi, soğanı ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurtlu patlıcanı servis tabağına alın, üzerine kuzu etlerini yerleştirin. İri çekilmiş cevizle süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!