ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ADANA ŞİŞ KÖFTE

Adana şiş köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Adana şiş köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Adana Şiş Köfte

Bulgur pilavı için

  • 3 tatlı beyaz soğan
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 sivribiber
  • 1 rendelenmiş domates
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 gr tereyağı
  • 4 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Adana şiş köfte Nasıl Yapılır

  • Başarılı bir Adana şiş köftenin yanında, sumakla tatlandırılmış soğan ve annenizin yeni demlenmiş o nefis bulgur pilavının tadına doyum olmaz. Bulgur pilavı için, biberlerin çekirdeklerini temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup biberlerin büyüklüğünde doğrayın. Soğanlardan bir tanesinin kabuğunu soyup kıyın.
  • Tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun. Biber ve domatesi ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Bulguru ilave edip 5 dakika kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Sıcak su ve tuz ekleyin. Bir taşım kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. Diğer soğanları soyup piyazlık doğrayın.
  • Sumak, tuz, maydanoz ve nar ekşisi ile karıştırın. Bir miktar pilavı küçük bir kaseye doldurup üzerine kaşığın tersiyle bastırarak kasenin şeklini almasını sağlayın. Kaseyi ters çevirerek pilavı servis tabağına alın. Adana şiş köfteleri fırında kızartın. Köfteleri soğanlı garnitür ve hazır acı biber sosu ile birlikte servis yapın. Adana şiş köfteleri ızgarada ya da tavada da pişirebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.