ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ PORTAKAL SOSLU HİNDİ BONFİLE

Portakal Soslu Hindi Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Soslu Hindi Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 4 parça hindi bonfile
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3 portakalın suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 portakal
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı

Portakal Soslu Hindi Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin hindi tarifleri listesinden iyi bir seçim. Mısır ununu düz bir tabağa alıp bonfilelerin her iki tarafını bulayın.
  • Yapışmaz tavada yağı kızdırıp bonfileleri 3-4 dakika pişirin. Bir tabağa alarak bekletin.
  • Aynı tavaya portakal suyu ve balı ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kalan mısır ununu 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Bonfileleri sosa ekleyin. Portakalları dilimlere ayırarak sosa ilave edin ve 3 dakika pişirin. Bonfileleri servis tabağına alarak haşlanmış sebzelerle sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!