Portakal Soslu Hindi Bonfile

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Portakal Soslu Hindi Bonfile Tarifi İçin malzemeler
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 4 parça hindi bonfile
- 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 3 portakalın suyu
- Tuz
- Karabiber
- 2 portakal
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
Portakal Soslu Hindi Bonfile Nasıl Yapılır?
- Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin hindi tarifleri listesinden iyi bir seçim. Mısır ununu düz bir tabağa alıp bonfilelerin her iki tarafını bulayın.
- Yapışmaz tavada yağı kızdırıp bonfileleri 3-4 dakika pişirin. Bir tabağa alarak bekletin.
- Aynı tavaya portakal suyu ve balı ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kalan mısır ununu 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp sosa ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Bonfileleri sosa ekleyin. Portakalları dilimlere ayırarak sosa ilave edin ve 3 dakika pişirin. Bonfileleri servis tabağına alarak haşlanmış sebzelerle sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR