Maydanozlu Marine Soslu Hindi Eti

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat 30 dakika

Maydanozlu Marine Soslu Hindi Eti Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 kg fileto hindi göğüs eti
Marine için
- 1 demet maydanoz
- 1~2 dal taze kişniş
- 2~3 dal taze kekik
- 4 diş ince kıyılmış sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Maydanozlu Marine Soslu Hindi Eti Nasıl Yapılır?
- Hindi eti, yağ ve kolesterol değeri düşük bir besindir. Kalp hastalıkları riskini düşürmesiyle bilinen bu besin, özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmezidir.
- Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerinde de yer verilir. Tüm yeşillikleri derin bir kaseye alın.
- İnce kıyılmış sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip el blenderi yardımıyla çırpın.
- Hindi etlerini sosa bulayıp streç film ile kaplayın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.
Dilerseniz, dünyanın birçok yerinde sık sık tüketilen fırında hindi dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR