ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ HİNDİ YEMEKLERİ TARİFLERİ MAYDANOZLU MARİNE SOSLU HİNDİ ETİ

Maydanozlu marine soslu hindi eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Maydanozlu marine soslu hindi eti tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg fileto hindi göğüs eti

Marine için

  • 1 demet maydanoz
  • 1~2 dal taze kişniş
  • 2~3 dal taze kekik
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Maydanozlu marine soslu hindi eti Nasıl Yapılır

Tüm yeşillikleri derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip el blenderi yardımıyla çırpın. Hindi etlerini sosa bulayıp streç film ile kaplayın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.