ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ MAYDANOZLU MARİNE SOSLU HİNDİ ETİ

Maydanozlu Marine Soslu Hindi Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maydanozlu Marine Soslu Hindi Eti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg fileto hindi göğüs eti

Marine için

  • 1 demet maydanoz
  • 1~2 dal taze kişniş
  • 2~3 dal taze kekik
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Maydanozlu Marine Soslu Hindi Eti Nasıl Yapılır?

  • Hindi eti, yağ ve kolesterol değeri düşük bir besindir. Kalp hastalıkları riskini düşürmesiyle bilinen bu besin, özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmezidir.
  • Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerinde de yer verilir. Tüm yeşillikleri derin bir kaseye alın.
  • İnce kıyılmış sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip el blenderi yardımıyla çırpın.
  • Hindi etlerini sosa bulayıp streç film ile kaplayın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, dünyanın birçok yerinde sık sık tüketilen fırında hindi dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!