Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr hindi göğüs eti
- Yarım demet maydanoz
- 1 dolmalık sarıbiber
- 1 salçalık kırmızı biber
- 6 diş sarımsak
- 4 büyük boy kültür mantarı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş Nasıl Yapılır?
- Hindi etlerini dövüp inceltin. İki parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Maydanozu temizleyip kıyın.
- Biberleri temizleyip kalın şeritler halinde kesin. Mantarları temizleyip boyuna ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyun.
- Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta çırpıp hindi etlerinin üzerine fırçayla sürün. Kıyılmış maydanozu üzerlerine serpiştirip rulo şeklinde sarın.
- Çöp şişlere, hindi sarma, mantar, biber ve sarımsak sıralamasıyla dizin. Izgarada pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, kış aylarında sık sık tüketilen kestaneli hindi tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR