Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş

Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş için

Malzemeler

  • 400 gr hindi göğüs eti
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 dolmalık sarıbiber
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 6 diş sarımsak
  • 4 büyük boy kültür mantarı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Mantarlı Ve Biberli Hindi Şiş

Nasıl Yapılır

  1. Hindi etlerini dövüp inceltin. İki parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Maydanozu temizleyip kıyın.
  2. Biberleri temizleyip kalın şeritler halinde kesin. Mantarları temizleyip boyuna ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyun.
  3. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta çırpıp hindi etlerinin üzerine fırçayla sürün. Kıyılmış maydanozu üzerlerine serpiştirip rulo şeklinde sarın.
  4. Çöp şişlere, hindi sarma, mantar, biber ve sarımsak sıralamasıyla dizin. Izgarada pişirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kış aylarında sık sık tüketilen kestaneli hindi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo