ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ HİNDİ YEMEKLERİ TARİFLERİ MANTARLI VE BİBERLİ HİNDİ ŞİŞ

Mantarlı ve biberli hindi şiş

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ve biberli hindi şiş tarifi için malzemeler

  • 400 gr hindi göğüs etiYarım demet maydanoz1 dolmalık sarıbiber1 salçalık kırmızıbiber6 diş sarımsak4 büyük boy kültür mantarı2 çorba kaşığı zeytinyağıTuz
  • karabiber

Mantarlı ve biberli hindi şiş Nasıl Yapılır

Hindi etlerini dövüp inceltin. İki parmak eninde uzun şeritler halinde kesin. Maydanozu temizleyip kıyın. Biberleri temizleyip kalın şeritler halinde kesin. Mantarları temizleyip boyuna ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyun.

Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta çırpıp hindi etlerinin üzerine fırçayla sürün. Kıyılmış maydanozu üzerlerine serpiştirip rulo şeklinde sarın. Çöp şişlere, hindi sarma, mantar, biber ve sarımsak sıralamasıyla dizin. Izgarada pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.