Frenk Üzümü Ve Yaban Mersini Soslu Hindi

27 Haziran 2023 tarihinde güncellendi.
Frenk Üzümü Ve Yaban Mersini Soslu Hindi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Frenk Üzümü Ve Yaban Mersini Soslu Hindi için

Malzemeler

  • 2 parça hindi göğüs eti
  • 60 gr tereyağı
  • 160 gr yaban mersini
  • 1 karanfil
  • 160 gr frenk üzümü
  • 2 adaçayı yaprağı
  • Yarım su bardağı frenk üzümü suyu
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • Tuz
  • Karabiber
Frenk Üzümü Ve Yaban Mersini Soslu Hindi

Nasıl Yapılır

Hindi etlerini yapışmaz tavaya alın. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirip önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber serpiştirin ve etleri tavadan alıp bir kenarda bekletin. Etlerin piştiği tavaya frenk üzümü suyu, karanfil, adaçayı yaprağı, tuz, karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Suda çözdürdüğünüz nişastayı ekleyin ve kıvamı hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Meyveleri lave edin ve 30 saniye sonra ocaktan alın. Etleri servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo