Frenk Üzümü Ve Yaban Mersini Soslu Hindi

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Frenk Üzümü Ve Yaban Mersini Soslu Hindi Tarifi İçin malzemeler
- 2 parça hindi göğüs eti
- 60 gr tereyağı
- 160 gr yaban mersini
- 1 karanfil
- 160 gr frenk üzümü
- 2 adaçayı yaprağı
- Yarım su bardağı frenk üzümü suyu
- 1 çay kaşığı nişasta
- Tuz
- Karabiber
Frenk Üzümü Ve Yaban Mersini Soslu Hindi Nasıl Yapılır?
Hindi etlerini yapışmaz tavaya alın. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirip önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber serpiştirin ve etleri tavadan alıp bir kenarda bekletin. Etlerin piştiği tavaya frenk üzümü suyu, karanfil, adaçayı yaprağı, tuz, karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Suda çözdürdüğünüz nişastayı ekleyin ve kıvamı hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Meyveleri lave edin ve 30 saniye sonra ocaktan alın. Etleri servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?