ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ CEVİZ SOSLU HİNDİ

Ceviz Soslu Hindi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ceviz Soslu Hindi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kemiksiz hindi eti
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Ceviz Soslu Hindi Nasıl Yapılır?

Hindi etini parçalara ayırıp una bulayın. Ekmek içini ufalayıp cevizle karıştırın. Margarini tavada kızdırıp etleri kızartın. Tuz, karabiber ve sirke ilave edip ateşi kısın. Cevizli ekmek içini ekleyip 5 dakika kavurun. Sütü ilave edip koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Salçayı küçük bir kasede biraz su ile ezin. Sıvıyağı ısıtıp salçayı kavurun.
Hindi parçalarını sosu ile birlikte servis tabağına alın. Üzerine salçayı gezdirerek dökün. Kıyılmış dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Kalp ve damar sağlığına iyi gelmesiyle bilinen hindi yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, yemeye doyamayacağınız fırında hindi dolması tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!