Ceviz Soslu Hindi

Ceviz Soslu Hindi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Ceviz Soslu Hindi için

Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz hindi eti
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Ceviz Soslu Hindi

Nasıl Yapılır

Hindi etini parçalara ayırıp una bulayın. Ekmek içini ufalayıp cevizle karıştırın. Margarini tavada kızdırıp etleri kızartın. Tuz, karabiber ve sirke ilave edip ateşi kısın. Cevizli ekmek içini ekleyip 5 dakika kavurun. Sütü ilave edip koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Salçayı küçük bir kasede biraz su ile ezin. Sıvıyağı ısıtıp salçayı kavurun.
Hindi parçalarını sosu ile birlikte servis tabağına alın. Üzerine salçayı gezdirerek dökün. Kıyılmış dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Kalp ve damar sağlığına iyi gelmesiyle bilinen hindi yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, yemeye doyamayacağınız fırında hindi dolması tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo